Veszprém vármegyei közművelődési intézményt és közösségi színtereket is díjaztak a magyar kultúra napján

Veszprém vármegyei közművelődési intézményt és közösségi színtereket is díjaztak a magyar kultúra napján

2024. január 22-én a magyar kultúra napján a Kulturális és Innovációs Minisztérium Minősített Közművelődési Intézmény Cím és Minősített Közművelődési Színtér Cím elismeréseket adott át Pannonhalmán. Az elismerést Veszprém vármegyében az Agóra Veszprém Kulturális Központ, valamint Karakószörcsök és Alsóörs községek önkormányzatának közösségi színterei vehették át Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkártól, valamint Szentmártoni János művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkártól.

A Minősített Közművelődési Intézmény és Minősített Közművelődési Színtér Címeket minden évben pályázati úton lehet megszerezni. A minősítésre azon szervezetek pályázhatnak, amelyek a minőségfejlesztés, a hatékony munkavégzés területén kimagasló teljesítményt nyújtanak, újításokat vezetnek be, és képesek irányt mutatni másoknak. A közművelődés díjazott és elismert szereplői jó gyakorlataikat szakmai napokon és rendezvényeken osztják meg, újításaikról és eredményeikről beszámolnak, szakmai hálózatot hoznak létre, széleskörű partnerséget alakítanak ki, valamint a fiatal munkatársakat támogatják.

A Minősített Közművelődési Intézmény Címet Neveda Amália, az Agóra Veszprém Kulturális Központ igazgatója és Pető Annamária, az Agóra munkatársa vették át. Az intézmény immár második alkalommal szerezte meg ezt a szakmai díjat, mely az intézményben folyó magas minőségű munka elismerése.

A Minősített Közművelődési Színtér Címet a minisztérium ez évben adományozta először – a tizennégy díjazott önkormányzat közül kettő Veszprém vármegyei. Alsóörs képviseletében Hebling Zsolt polgármester és Molnárné Mile Anikó közművelődési szakember, Karakószörcsök képviseletében Honvédő Szandra polgármester és Farkasné Tóth Bettina közművelődési munkatárs vették át a plakettet és az elismerő oklevelet.

Szerdahelyiné Lőrincz Nóra