Hagymás bab
Szerző: Honvédő Ádám
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok: Bevállalós Újonc
Adag: 4
Hozzávalók:
- Hagyma: 40 dkg
- Fokhagyma: 3 dkg
- Bab: 3 Konz
- Füstölt bacon: 30 dkg
- Füstölt kenyérszalonna: 10 dkg
- Gomba: 1 üveg
- Liszt:
- Piros paprika:
- Pirosarany:
Elkészítés:
- Felszeljük a szalonnákat, a vöröshagymát. Nagy serpenyőben pirítjuk, amíg a vöröshagyma üveges lesz. Ha a gombát szeretjük, akkor most adjuk hozzá. Hozzáöntjük (levükkel együtt) a babkonzerveket. Főzzük kb. 3 percig, majd beleszórjuk az összetört foghagymát. Ezután kb. 1 dkg lisztet, ízlés szerint pirospaprikát, pirosaranyat keverünk hozzá.
- Finom lángon addig rotyogtatjuk, míg elfővi a vizet. Péksütemenyénnel fogyasztható!
Beküldve: 2024-04-04