Hagymás bab

Szerző: Honvédő Ádám

Hagymás bab képe

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi fok: Bevállalós Újonc

Adag: 4

Hozzávalók:

  • Hagyma: 40 dkg
  • Fokhagyma: 3 dkg
  • Bab: 3 Konz
  • Füstölt bacon: 30 dkg
  • Füstölt kenyérszalonna: 10 dkg
  • Gomba: 1 üveg
  • Liszt:
  • Piros paprika:
  • Pirosarany:

Elkészítés:

  1. Felszeljük a szalonnákat, a vöröshagymát. Nagy serpenyőben pirítjuk, amíg a vöröshagyma üveges lesz. Ha a gombát szeretjük, akkor most adjuk hozzá. Hozzáöntjük (levükkel együtt) a babkonzerveket. Főzzük kb. 3 percig, majd beleszórjuk az összetört foghagymát. Ezután kb. 1 dkg lisztet, ízlés szerint pirospaprikát, pirosaranyat keverünk hozzá.
  2. Finom lángon addig rotyogtatjuk, míg elfővi a vizet. Péksütemenyénnel fogyasztható!

Beküldve: 2024-04-04